Wednesday, February 11, 2015

tips nak lajukan vle frog sekolah..



assalamualaikum korang....
hallu..hallu semua.. harap korang ceria tatkala membaca entry ni....
cop!! haaa.... hal ini hal government...
speacial case utk guru2x yang manage vle frog sekolah masing-masing....
by the way... aq dapat satu tips hari ni, maka dengan 1 tip ini jugak la aq share dengan korang....

based on perkara sebenar... selalunya ppd akan pantau perkembangan vle frog setiap sekolah...
betul kan.. tak tipu kan...
so, kalau penggunaan vle frog rendah, ppd akan turun padangla tengok kenapa tak berjalan vle frog nie...

so, 1 tip yang aq dapat adalah... para guru yang berada di sekolah...
kite ada guna banyak sistem kat sekolah kan...
such as apdm, e-operasi, i-think, e-penyata gaji, saps etc...
so, link kan sahaja url sistem2x ni kat dalam vle frog korang...
dan selepas itu, setiap kali korang nak gunakan sistem tersebut... korang bukak la melalui vle frog...
so, makanya akan terbuka vle frog setiap kali korang nak bukak sistem tersebut....

sekian....



0 comments: