Sunday, July 17, 2016

Part time job.. jawab survey



Assalamualaikum korang.. haa.. nak cari part time job? Tengab sesak nak pakai duit? Mungkin kalau korang goigle2x akan keluar part time job untuk jawab survey.. katanya just sign up sahaja.. then, questionaire itu akan di hantar atau korang akan dapar alert melalui email.. and from testimoni... tudia... 200 us dollar..

Di sini aq nak bgtau hakikatnya.. sebabnya aq dah masuk.. ye la.. kalau nak harap gaji aq dgn hubby memang cukup2x je nak hidul.. hihi.. alhamdulillah.. bit still nak jugam simpanan sikit.. kot la ada emergency.. mana pulak nak cekau kan.. apapun, aq dah try la sign up macam2x company yg buat survey nie.. toluna la.. aip survey la.. global market la.. hakikatnya, kebanyakan survey yg diutarakan x compitable dgn aq pun.. so, aq just akan dapat 5 point je.. and nak tebus pulak korang tahu berapa? Rm20 untuk 2000 mata... wahahaha.. bayangkan berapa lama aq nak tunggu akaun aq tu jadi 2000 mata kalau satu servey aq just peroleh 5 mata je.. fuhhh...

Kenapa x compitable? Hmmm.. sebab kebanyakan soalannya bukanlah berbentuk akademik.. nak gaji yg riban2x atau kaki shopping sana-sini.. so, layakkah aq... jadi dapat la 5 point je sbb bukak soalan survey.. and soalan survey bukannya sepanjang masa masuk...

So, d moral of the story, kalau korang nak carik duit tepi secara bersungguh, ini bukanlah cara yg terbaik.. kalau korang sesaja and sesuka nak join x pe.. sbb bukak soalan dapat 5 point.. lama2x dapat 2000 jugak kan. Dapat la voucher 20 hinggit buat shopping kat giant ke.. mydin ke.. tp berkurun la lamanya nak menunggu...

Or kalau ada reader yg expert bab ni.. nak share dengan aq macam mana nak jawab 1 survey secara menyeluruh.. yg boleh dapat 180 point utk satu survey, bolehla komen kat bawah.. nak tau jugak kan caranya.. wee... apapun.. semoga korang happy selalu ye.. salam alaik..


Selamat hari raya ye...
12 syawal



0 comments: