view my entries with this:

Thursday, September 15, 2011

kalo aq jadi badan dia, dah lama aq tinggalkan soul dia... takot punyer pasal..

salam kourank..
semoga semuanya diberkati oleh Allah swt..
dan hari-hari kourank ceria..
tadi aq blog walking lah..
berjalan-jalan cari bacaan...
then, aq ternampak tajuk yang abg edy buat...
pendedahan daripada abg edy tentang budak nie.....

astaghfirullah... mengucap panjang aku...
tak tau nak kater aper dah bila bacer blog dia tu...
aq try carik profile yg berkenaan dalam fb tapi tak ketemu...
takutnya bila ada org Islam yang macam nie..
org Islam ker?
entah...
dia kutuk Islam but still gunakan kalimah yg berpegang kepada Islam itu sendiri..
for example...
alhamdulillah kan...
hmmm...
semoga dia di bukakan hati untuk kembali kepada agamanya..

lagi sorang nie..
makcik..
Sitt Al-Wuzara..
yg nie dalam twitter kalau aq tak silap..
pown sama jugak..
tak tau la kalau diorang guna profile sendiri ataupown diorang nie musuh agama kita tp, just guna profile yang beridentitikan Islam supaya org yang bacer tu termakan dengan ayat-ayat diorang yang berbentuk murtad tu..
nau'zubillah...
aq sendiri banyak buat kerosakan kat dalam bumi nie
tp, tak sanggup la nak cakap macam tu...
dan aq berdoa semoga aq sentiasa di tunjukkan dengan jalan yang tenang utk aq lalui kini dan di kemudian hari..
tetapi mereka nie memang tak der perasaan malu dan serba salah langsung...
untuk asy'ari tu, aq raser dia nie just pretend to be muslim la..
missionari kristian adakalanya macam nie..

secara zahirnya, bila ada org Islam yang berkata macam tu...
orang Islam lain yg terpengaruh akan mudah jer akan percaya kan..
tp, aq risau dia bukan Islam sebenarnya...
sebab dalam hujah2x dia tu...
macam ada kemusykilan jer..
macam ada pertindihan jer...

hmmmm.....

0 comments: