Tuesday, November 6, 2012

A'Farmosa, pantai Kelebang, zoO MelakA, uTeM....




assalamualaikum korang...
kali nie i nak citer pasal my brother's convocation...
so, trip bermula dengan mengambil adeq aq yg bongsu.. oleh kerana perjalanan pada 20 haribulan akan bermula pada awal pagi..
jadiknya, my adeQ decide utk bermalam kat umah aQ...
dan bukanlah dari UTM..
susah kan jalan asing2x..
so, sampai2x kitowang pown melantak PizzaHut!!.
nom..nom..


esoknya, start pukul 7.30 pagi kitorang pun gerak gi stationBus pasir gudang..
8.30 gerak, dari Larkin ke Melaka kul 10.30..
lama noh tunggu...


so, meetup family kitorang kat tol ayer Keroh terus checkIn hotel..
hotel ape?







taraaaa...
hotel 906...
mcm seram je tengok nombor tu..
boleh buat citer hantu kan..
hak2x...
tp, hotel canteq..
tempat dia kat depan airport...


oh!! kakiqu..
abis...
sakit giler time nie..
memang seksa nak jalan2x...
tu la.. over excited sangat...
rasakan penangan..
haiyak!!


kakak Qaseh yang kepenatan...
sepagi tak tdo...
so, lelapkan matamu...
jangan meragam je, ok.........
bibik sayang kamooOOoo...


present from my sis coz tak sempat nak join diorang jalan2x kat taman rerama....



actually, banyak tempat canteq kat melaka yg korang boleh jadikan tempat photoshoot...
tp, masalahnya...
adoi, penuh dengan manusia....
sangat fedup...
perjalanan 15 minit pown boleh jadik 1 jam..
hmmm..
at first, cadang nak gi A'Farmosa..
tp,tu la...
parking!!!


kalau korang masuk tempat parking kat DataranPahlawan tu, jaga2xla key..
sebab ape?
sebab kat situ kalau parking kat luar kene saman...
bila korang masuk tempat paring bawah mall tu, pastikan dapatkan jugak parking..
sebabnya kalau korang dah masuk..
kompem susah nak dapat parking...
then, although just pusing2x carik parking...
x sampai 15 minit pun...
kompem 3 hinggit akan terbang...
so, smile selalu..
hak2x...
jadiknya, kalau korang dah masuk tu, pandai2x la nak cop tempat parking key...
(,")


yeay!!
pantai and kuda time....
time nie kitorang gi jalan kat pantai kelebang...


lepas penat jalan...
kitorang gi..........
mak ai!! besonye ikan...
ikan nie kalau korang nak tau, sama besar dengan aQ..
panjang dia lebih 1 meter..
and lebar dia lebih kurang badang aq je..
sangat la besar..
kat mana nie?




actually kitorang nak pekena benda nie ha...
nasik arab...
tu jumpa ikan tu kat dalam kolam kecik.. 
tp, bukan utk makan tau.. bela je..
tempat dia kat restoran kelapa sawit kat sg. udang!!
sedap giler..
kalau korang makan tu, memang boleh habis sepinggan makan sorang
although nasik dia banyak...
but, memang lambat la nak kenyang...
seriously boleh habiskan satu pinggan..
cer la korang try gi sana... kompem x menyesal...
pekena ngan cendol...
sluurrrpppppppp..
memang masyuk..
kedai nie tutup pukul 8 tau..
jadiknya, kalau dah kul 7 tu, memang dah nak habis la dah..
korang kene gi awal sikit...



malam... terus memacu kenderaan ke zoo Melaka..
jom kenal binatang!!
yiee haaaa...






cuuu...cuuuu... kete api gerak...


dapat tiger nie je..
sebab camera phone aQ gambar x berapa memuaskan...
malas nak tangkap yg lain...
Pn. tiger nie je sempat tangkap..
huhuhu..

esoknya!!




yeay!!
konvo day...
my adeQ sengeh je time amik scrolll..
haha...



a simple gift to congrate him!!


aimy pown nak konvo jugak kan...
hik2x..




tema arie nie..
BLUE
nice!!!


aperpun, buat eijie...
congratulation!!
semoga menjadi insan yg berjaya untuk agama, bangsa dan negara!!!




0 comments: