view my entries with this:

Tuesday, November 13, 2012

akU terimA niKahnyA!! in d enD spOil???



assalamualaikum korang...
Aku Terima Nikahnya!!
yes!! that's true..
pandai korang...
aq baru tengok cerita tu tadi...


tp, tak tau la kan..
hero dah handsome, heroin dah comey!!
tp, still input yg dipaparkan tak meresap ke jiwa...
aq mengambil setapak langkah ke hadapan dalam membentuk keyakinan meneliti citer neyh....
ahahahaha...
ayat!! rilex2x sudah kan (,")
kekekeke...

actually, terdetik nak tengok citer nie lepas housemate aQ kata dia tengok citer nie asyik mengalir air mata jew..
aq pown nak try la.. bukan sebab nak nangis ok!!
tp, sebab timbul tanda tanya dalam my mind...
BEST KE CITER NIE?
tp, hasilnya...
hmmmmpppp... hampa la guys...
sebab?

firstly, aQ rasa jalan cerita dia macam tergesa-gesa...
maybe sebab nak kejar masa 2 jam setengah tu...
but still, aq rasa kalau kene gayanya, citer nie boleh duduk sama tinggi dengan ombak rindu...
tp, lack of something yg aq sendiri x tau ape..
lagipun aq bukan pandai sangat nak nilai filem secara profesional..
it just my opinion...

and lagi, susunan skrip yang dia gunakan macam...
aq tak tau la sama ada it's being created like that utk tampak berkesan sebagai sebuah filem, and tak tampak macam drama...
or, memang ada kesalahan dalam olahan bahasa dia...
nak kata tunggang tebalik.. tak jugak...
cuma it make the story nampak tak real...
sebab ungkapan yang dilontarkan sangat cover sama ada dari segi intonasi and susunan ayat tu sendiri..
sebab ada faktor 'terlalu berhati-hati' nie...
when it seems to be not real...
hasilnya, memang tak dapat nak gam la dalam jiwa aQ nie....
sorry la sangat2x...
untuk citer nie aQ bagi 2 bintang jew...

mintak tolong la production..
be more careful about this..
sayang, pakej dah ada...
but in the end, spoil pulak...

by the way, nora danish comey, memang comey...
tp, nampak macam adik Johan la...
comey sangat...
and adiputra nampak blur dalam certain2x part....
adakah itu arahan pengarah??
tak tau, tp masa tu kalau kumpul2x boleh tambah scene yg lebih menarik dan berkesan tau...
pergerakan diorang pown nampak cover2x although bukan semasa adegan romantis...
and one more thing.. i tak suka la babak2x yg macam gitu...
x sepatutnya ada dalam filem Melayu nie...
dah rasa macam citer luar pulak...
bahaya la umat zaman sekarang!!

korang jangan tiru tau...
jangan main suka pegang2x anak teruna org, anak dara org, suami orang, isteri org...
espeacially for u guys, handsomeBoy and gentleMan that will be my hero someday...
khusus kepada yg bermulut manis mcm gula katluar sana...
please behave yourself and bentengkan diri korang dengan iman...
sesungguhnya korang ketua bagi kaum Hawa..
rosak akhlak Adam, rosaklah Hawa...
remember that okay (,")..

jadilah insan yang berguna kepada agama, bangsa dan negara kita !!!
wwweeeee....
till d next entry..


0 comments: