Saturday, November 17, 2012

aQ fedUp dengan BSN banking...



aQ fedUp dengan BSN banking...

assalamualaikum korang!!
cacang...
sejak dua menjak nie asyik fedup saje entry aQ kan...
ngee...
actually, aQ steady je.. tp sakit jiwa jugak la sikit...

so, Y aq decide utk buat BSN banking?
first of all, aq pelajar Diploma for IPG..
iaitu institut pendidikan guru..
and our elaun was given with this bank...
oleh kerana aq mcm susah nak keluar2x utk cek elaun dah masuk ke belum for every month...
i think dengan adanya BSN online banking nie tak yah la nak buang masa gi ATM...
espeacially when elaun tak masuk lagi...
x de la kecewa sangat...

but then, bila dah register...
u know, aq dapat trace some disadvantage with this thing...
ape advantage dia...
so, aq akan buat bandingan dengan CIMB click okey...
first of all, masa first time login..
secara tak sengaja aQ terpadam my google search engine...
bila aq bukak balik, my account still log in and tak logout secara automatik...
bahaya betol...
andai kata org lain dapat curi my lappy..
then i lupa nak logout...
lebuh la my money dalam tu...
it's unsecure...
x tau la sekarang macam mana...
benda ni happen lebih kurang 5 bulan yang lalu...
berbeza la dengan CIMB click..
so, ia akan automatik logout kalau screen x active lebih kurang 1 minute i guess...
kalau x silap la..


and lagi, transfer money to another account...
it cost 2 hinggit tau..
terkejut aQ...
cimb click baru 20 to 50 cent...
banyak giler makan duit...

then, aq ada dengar citer from my friends...
diorang kata selalu miss money...
macam berkurang je duit diorang dalam bank bsn nie..

and another thing...
aQ and kawan2x aq pernah keluarkan duit using maybank ATM machine sebab kat situ tak de bank BSN...
duit kitorang miss 50 ringgit..

dan lagi...
adoi... web page asyik pending je..
bukak je x load..
bukak je x load....
most of time lah...
baik x yah ada kan..
huhu...


entry nie bukan sebab aQ nak curse u ea...
just take it as hak pelanggan okay..
and please upgrade your system and your service...
just nice to have u as one of our bank in Malaysia..


0 comments: