view my entries with this:

Monday, May 27, 2013

bridal.. dah jumpa, yeay!!!



assalamualaikum korang...
tanggal 26 mei...
aktiviti...

start pagi, pkul 10.30 pagi dah bertolak keluar dah...
1 jam awal daripada perancangan..
arie nie mak ajak pegi rumah wak toha...
nak kate sedare, x jugak kot.. maybe kawan lama mak dengan bapak masa kat kampung dulu..
bila kate jawe, hah.. semua la sedare... kiki...

tp, al-kisahnya, adik wak toha nie, bik Yah nie dah berpisah dengan suami dia...
dan kenduri yang kitorang attend nie adalah kenduri kawen untuk beliau bersama dengan suami barunya..
alhamdulillah, tahniah diucapkan...
kadang-kadang ade org pandang jelek je dekat golongan nie..
ye la, dah tua2x pun nak kawen...
tp, itu sebenarnya tak salah di sisi Islam..
selama mana ia mendatangkan kebaikan...
itulah jalan yang terbaik..
semoga bikYah dah tak susah sama seperti hidup bersama suami dia dulu..
dia bekerja, suami dok senang lenang...
ish... pelik pulak zaman sekarang nie...
sang suami pulak tak de rasa bersalah ke, kesian ke kat si isteri nie...
siap halau dr rumah bila dah tak suka..
habis di humban semua barang kepunyaan isteri tu keluar...
tp, yang mengetahui hanyalah Dia..
aq cerita kat sini sebagai pengajaran la...
sang suami, andai kata dah tak ada rasa cinta di hati tu..
biarlah kesetiaan membaluti perhubungan itu..
kan lebih hikmah...
hmm...

habis, dalam pukul 11.30 pagi..
aq gi riki pulak bridal kak ida...
meh aq nak kenalkan...
kak ida nie orang kampung aq...
khidmat bridal dia diberi nama edamans' bridal...
harga agak berpatutan aq rasa...
tp, aq x gi tempat lain pun sebab khidmat dia agak memuaskan jugak la...
dari kakak sulung ngan abg pun memang guna khdimat kak ida nie..
dan oleh kerana itu, aq dapat banyak diskaun la kerana mereka assume my family sebagai pelanggan tetap...

pelamin nikah + hiasan bilik + hiasan konopi + 1 kali mekap + 1 pasang baju baru = RM1750..
rasa ok ke tak?
ok kan... total nie tambah 200 sebab baju kawen tu buat baru..
i org pertama yg akan pakai dan ukuran badan pown ikut ukuran badan i ang my hubby to be...
tp, aq tak kisah sangat pun kowt pasal harga nie...
sambil tolong2x kak ida nie sebab dulu kebanyakannya, suami dia yang buat...
sekarang dah tinggal dia sorang...
sebab anak2x, gigihkan jugak teruskan hidup walaupun terkejar sana-terkejar sini...
ibu kan...
subhanallah.. semoga dia diberi kekuatan untuk meneruskan legasinya...

actually, takut jugak x sempat...
sebab kawan2x yang nak kawen pada bulan yang sama semua dah beres dah bab2x nie..
nasib baik la kak ieda terima lagi..
kalau tak, muncong jugak aq dibuatnya...
bridal atau perkhidmatan jahitan baju nikah kak ieda nie boleh di sekitar besout, sungkai, bidor dan teluk intan..
facebooknya aq dah sertakan dekat atas...
kedai dia kat besout ada sungkai pun ada gak..
so, boleh la datang jenguk ea...



nie pelamin yg arwah suami kak ieda sediakan...


yang nie pulak mekap kak ida..
natural je kan...
weee...
gatai... kiki...

siap deal kemhuan diri dgn kak ida...
aq pun gerak gi ipg...
waaa.. dah nak exam.. dah nak abis da...
harap2x aq lulus dgn kepujian la jugak..
x mampu la korang nak cemerlang..
huhu..


so, harap hari korang lebih bermakna berbanding hari sebelumnya..
salam alaik wa barakallahufik...


0 comments: