view my entries with this:

Monday, May 20, 2013

cannot get close to them



assalamualaikum korang...
haaa....
lagi 3 hari je lagi untuk habis praktikum...
lagi 2 minggu untuk habis study kat maktab..
tinggal 3 bulan lagi untuk menamatkan zaman bujang...wwweeeeeeeee...

tp, ape yg aq fikir sekarang just nak habis belajar je....
lepas nie just boleh gain ilmu using bacaan...
stress pulak rasa study secara formal nie...
lebih2x lagi bila dok jauh nie...
jauh dengan ibubapa...
dengan orang2x kat sini pown tak ngam....
tp, salah aq jugak kowt...
sebabnya... aq buat kerja memang ikut mood aq...
sape yang dapat manage dengan mood aq nie, boleh la berada dekat hampir dengan diri nie...
tp, kalau sape yang x dapat nak catch up...
memang secara sedar aq katakan.. "sorry"..
aq nak ikut jalan diorang memang agak susah...
dengan attitude yang macam nie, rasa payah jugak...
aq akan jadi pengikut yang setia kepada siapa yang boleh back up aq dari belakang...
aq boleh jadi leader yang baik bila orang betul2x angkat aq as a leader...
tp, kalau u as a leader buat x heran je kat aq...
aq pown x heran je dengan u...
and kalau u angkat aq jadi leader tapi tak dengar and x ikut ape yang aq nak..
memang kerja tak jadi la...
heyh... susah jugak kerja ikut mood nie...
tp, aq tak reti la nak ubah...
makna katanya, orang kene rapat and get close dengan aq dulu baru aq akan give them the best...

dalam hal nie, bila mengajar dok jauh dari rumah...
memang betul, prestasi kerja sangat teruk...
aq dok dalam dunia aq je la...
without back up...
hmm..
but me, for myself memang selalu ada keingingan nak bagi yang terbaik...
tp, ternyata... banyak lagi ilmu dalam bidang pendidikan nie yang perlu aq timba...
untuk menjadi guru yang baik, 10 tahun itu belum tentu cukup...
akhir kata, semoga korang and diri aq jugak succeed...
doakan perjalanan kita diredhai dan sentiasa dilindungiNya...
amiiinnn...
sape yang puasa hari nie?
yes, geng!! hahaha...
selamat berbuka korang...


0 comments: