view my entries with this:

Wednesday, May 29, 2013

keyakinanQu keegoanQu



assalamualaikum korang..
aq baru sedar hari nie bahawa keyakinan aq adalah keegoan aq...
makna kate, setiap kali aq yakin..
makin yakin diri aq kepada sesuatu itu...
makin susah aq nak terima pendapat orang lain...
sebab tu aq cakap keyakinan aq juga merupakan keegoan aq..
so, sekarang.. aq perlu pilih yang mana...
yakin diri ke... ego...
macam mana aq nak yakin diri pada masa yang sama mengelakkan diri dari bersikap egois...
hmmm... bagi aq sendiri..
better untuk aq merendah diri je la kot..
and bila keadaan tertentu je aq akan bg cadangan and comes up to the front...
aq tak suka bila aq bg cadangan orang tentang..
jadik, bila berada dalam satu kumpulan yang ada individu cuba untuk jadi leader..
and at the same time aq pown macam tu..
mula la aq pandang kerek kat budak tu...
tp, secara jujurnya... orang itu juga mempunyai pe'el yang sama macam aq...
jadiknya x pe lah...
biar aq yang sedar nie beralah...
sebab aq mula sedar ramai yg tak senang dengan sikap tersebut...
aq---- seorang yg tak suka org yg suka tunjuk act...
jadi, aq tak nak jadi begitu...
diharapkan Allah sentiasa menjadikan aq sebagai salah satu daripada golongan hambaNya yang merendah diri...
amin ya rab al-alamin...
bagi sesiapa yang pernah terasa dengan sikap aq...
aq mintak maaf key...
huhu...
it's my mistake..
agak lupe diri kan...
ngee...
but everybody make mistake..
and tolong bantu aq dan doakan aq untuk jadi muslimah yang diredhaiNya...
thankz korang...
(,")


0 comments: