Monday, July 1, 2013

ibu muda vs remaja lelaki



assalamualaikum korang..
perhatian kepada semua ibu-ibu muda dan juga remaja-remaja lelaki di luar sana...
ape ke halnya...?
x  de ape, just nak korang renung-renungkan situasi nie...

td, aq gi kenduri naik buai rumah member aq...
pok cik2x nie pun semangat la berzanji...
bestnya hingga buat aq terlena... aq memang x leyh dengar pok cik2x nie berzanji... rasa nak lena jew.. kalau dulu, time2x mcm nie aq tdo kat riba bapak aq.. ahahaha... comel?
mesti rasa nak termuntah kan..
apepun, itu buka isu yang aq nak bangkitkan kat sini...

nak di pendekkan cerita, abis je pok cik2x nie "aminnnkan doa"...
time utk makan, tetiba keluar jejaka2x dari rumah sebelah..
aq ingatkan ada serangan ape tadi.. rupanya serangan makanan...
ceyt... dalam atie aq nie...
engkorang dah la datang x bersalam... time berzanji x meraikan majlis pown... entah duduk ala-ala ambush kat mane entah...
baru je pak cik2x nie angkat makanan, engkorang la yang serang dulu..
ambik untuk diri sendiri je pulak tu...
dengan baju... rambut..
ish..ish..ish..
agaknya kome nie baguih masuk askar.. mesti encem..

alahai.. anak muda..
mana peginya semangat korang nie..
kerja malas... x de duit mintak mak bapak...
umur dah 24, maghrib melepak dari pukul 6.30 sampai la pkul 8 malam..
merokok... haish.. risau betul aq dengan jejaka-jejaka felda aq nie...
bukan x handsome.. kalau jaga penampilan tu, insyallah.. kompem ramai je yang terpikat..
tp, perangai... perempuan x boleh nak letakkan harapan.. x boleh nak menampung hidup.. x boleh nak melindung... alamatnya, makan diri la...

jadiknya, bagi ibu2x muda..
terutama kepada yang mendapat baby dalam kalangan kaum Adam aka baby boy...
tolonglah jangan abaikan mereka...
tolong didik mereka dengan baik terutamanya dari segi agama dan adab sopan..
memanjakan itu boleh, tp jangan sehingga mereka memusnahkan diri mereka sendiri..

tp, alhamdulillah.. antara mereka ada juga yang bagus aq tengok..
masalahnya ramai lagi yg x bagus dari yang bagus...
ade sape2x x antara da'ie nak buat program yg boleh bantu budak2x nie suka lepak kat masjid..
ustaz azhar idrus x mo datang sini kew?
huhu...
pengarah felda x nak buat program untuk tarik diorang nie memajukan diri?
anyone????
huhu....

apepun, semoga Allah bukakan hati mereka untuk menerima kebaikan...


0 comments: