view my entries with this:

Wednesday, July 10, 2013

seMinGGu cOuple



assalamualaikum...
puteri awani.. famous dalam masa seminggu??? 3 hari??
sehari???

aq pown tak tau...
bagi aq, aq menyifatkan tindakan adeq kite nie buat macam tu hanyalah sekadar satu tindakan yang tidak matang...
actually, ada hikmahnya benda nie berlaku...
sebab ape?
nahhhh... terpamer ketidaksayangan pak we dia si ery tu...
penjelasan mengenai video tersebut boleh tengok kat blog wanie key...
habis wanie kene tibai lepas video tu public, di atas keinginin si ery...
akhirnya, ery tak mengaku...
meletakkan kesalahan pada wanie je...
siap bgtau sebenarnya kawan dia nasihat jangan kapel dengan wanie..
padahal coment dalam fb bersayang2x bagai..
sahlah, ery bukan pakwe terbaek bagi dirinya....

aq tak nak judge diorang sebab as a teenagers..
aq pown pernah berkeinginan nak keluarkan video about me...
hah...ha...
tp, x de la buat... alhamdulillah.. huhu...
so, aq macam faham jugak la sikit2x..
by the way.. kite tak yah la nak hentam bagai...
sepatutnya kite kene nasihat dia...
kalau nasihat dengan baik pun, wanie nie dah boleh faham dah...
dia budak pandai...
maybe still childish...

apepun.. ada seribu hikmah wanie..
Allah nak tunjuk ery tu macam mana orangnya..
bertanggungjawab ke tak ke...
dan seperti kata wanie dalam blog..
Allah nak wanie ingat kembali pada dia...
cinta itu memang indah...
dan Allah adalah yang terindah di antara segala keindahan..
(,")

buat wanie... just move on...
it's okay if u buat salah dan bangkit dari kesilapan...
Allah sentiasa berada bersama hamba-hambaNya yang mengingati..
let's jaga diri dan jaga peribadi...
(,")


0 comments: