view my entries with this:

Sunday, January 18, 2015

pengumpulan rpt


assalamualaikum korang...
eh..eh.. dah masuk 2015 dah...
budak tahun 1 pun dah masuk sekolah... 
tp, ustazah ni dok rilekz je tak print out rpt lg...
manyak benda nak kene buat...
sape suruh buat last minute kan...
uuuwaaaa...
tp, kan... nak katanya, memang sekarang nie sangat teruk pembahagian masa...
kalau dulu masa bujang ok lagi sebab malam boleh berjaga...
bila dah kawen pun, sebab duduk berjauhan dengan hubby boleh lagi nak buat keje2x sekolah nie...
sebab bersendirian kan..
tp, sekarang entah la... x tau nak kata macam mana,,,,
salah satu faktor yang menyebabkan pembahagian masa menjadi awful sekali adalah kerana kepenatan...
pegi sekolah 1 jam setengah... balik pun 1 jam setengah... plus kadang-kadang tak dapat duduk dalam monorel and erl... plus dengan peyut boyot dah sekarang....
rasa sadis je life macam nie....

so, bila dah penat macam tu, aq sampai rumah memang pengsan la...
tak leh nak buat apa dah....
bila dah tdo, keje pun tak jalan la kan...
so, nak mengharapkan time kat sekolah pun x leh jugak sebab sekarang sibuk menggantikan guru Y yg tak kunjung tiba...
dan waktu pagi memang tersekat pergerakan sebab menjaga si kecik, pipi tembam tu...
hahaha...


#NurDaniaImani

apepun, nak tak nak kene jugak berubah...
bismillah...

eh, korang.. lari tajuk pulak... adoi..
haaa.. pasal rpt ni...
banyak sangat versi rpt kat dalam web...
dalam sistem guru tu pun ada rpt yg x boleh archieve...
lepas tu ada pulak rpt subjek bercampur baur...
pening kepala den...
ada tak sesape antara blogger yang rajin nak buat blog yg memudahkan guru untuk capaian rpt yang standard daripada kpm...
x de la cikgu baru macam aq ni fenin lalat di buatnya...
please help...

so, oleh kerana pdp pun dah bermula...
aq tibai je la rpt yg aq rasa betul, sahih dan boleh digunakan...
wassalam...

p/s: kalau ada sesape yg tau laman web yg okay berkenaan dengan rpt nie, tolong inform cikgu baru ni boleh x?




0 comments: