view my entries with this:

Friday, January 9, 2015

sunat babygirl



assalamualaikum korang..
yeay!! dania dah sunat dah.. 
on 7 january 2015...
lama dah tangguh benda nie.. dania masuk 7 bulan baru gi...
hari tu nak pegi tp, klinik dah tutup...

perasaan ummie macam mana?
at first, sebenarnya aq tak ambik point sangat pasal sunat babygurl nie sebab dalam pengetahuan aq hukum sunat utk baby girl nie sunat je...
rupanya ada banyak pandangan dan yang awla adalah harus... tp, tak wajib kan.. tp, bila dah harus, seeloknya kita buat la kan...

mula-mula tu rasa macam nervous jgk..
takut dania sakit macam sunat budak lelaki...
jenuh nak jaganya nanti.. sebab dania kalau sakit macam demam ke, merengeknya x sudah...
nak berkepit ngan ummie or abie je...
tp, alhamdulillah... rupanya mudah je sunat baby gurl nie..
meh aq citer sikit...

tempat pilihan: klinik as-syifa, seroja (cadangan kakak ipar)
masa: 11 pagi
ongkos: rm20

aq decide ngan hubby nak pegi sunatkan anak dara sorang tu.. huhu..
walaupun ramai orang, tp tunggu x de la lama sangat...
sengaja aq pakaikan dania romper biar senang nak bukak and pakai balik...

dania tak nangis pun.. steady je...

tp, lepas buang kapas yg doc letak kat luka tu baru dia merengek sikit.. maybe rasa pedih kot...
after mak tok berjaya tdokan dia.. dia bangun dengan jayanya...
dah tak meragam dah.. so sekejap je la sakitnya tu...
tp, my baby memang x banyak ragam...
tu yang cayunk lebih tu.. alhamdulillah.. Allah tau aq nie bukan jenis yang penyabar kan...

so, sape rasa macam nervous je nak sunatkan anak perempuan, rilekz je mommy...
x de apepun.. okay je...

so... byeeee....


0 comments: