Monday, May 4, 2015

bila perlu bawa anak ke hospital...



assalamualaikum korang...
happy monday kepada all of u...
hari ni cuti lagi kan sebab semalam wesak day..
so, oleh kerana jatuh hari ahad, hari isnin la ganti cutinya...
oh! hari ni aq nak cerita pasal bila masa kita nak kene bawa anak kita ke klinik...
macam aq nie jenis sondol je and malas nak bersusah payah.. 
huhuhu... tak sesuai betul jadi parent....
apepun, daripada pengalaman... kalau korang rasa badan anak korang tu panas semacam je...
baiklah korang bawak ke klinik...
ataupun sekiranya badan anak korang tak panas pun tp batuk or selesema sampai diorang susah nak tdo dan meragam.. bawak la jumpa doktor...
x salah kalau nak guna rawatan tradisional, tp sekurang-kurangnya ambik advise daripada doktor....
perihal demam nie takut anak kene sawan and then tak sempat buat apa2x... gone... masa tu menyesal pun dah tak berguna dah...

so, dalam kes dania... dalam masa 11  bulan nie.. dah 5 kali dia demam and setiap kali tu jugak bawak checkup kat doktor...
alhamdulillah... sekarang kalau baby demam pun, x de la mahal sangat nak kene bayar...
aq rasa, klinik pakar kanak-kanak kat nilai tu je yang mahal sikit...
arie tu kene 80 hinggit..
klinik biasa just 20 - 30 hinggit je untuk ubat demam...
kalau x mampu, pegi la klinik kerajaan...

so, nak kongsi tu je...
bye...


0 comments: