Tuesday, May 5, 2015

tragedi lebuh raya DUKE



assalamualaikum korang...
viral for this week was : 3 beranak yang meninggal dunia disebabkan pemandu myvi..
sepasang suami isteri and their daughter yang berusia baru 7 bulan...
so.. as a mom memang sedih la lagi-lagi tengok baby diorang comel gila...
ya Allah.. syurga tempatmu sayang...

and aq dikejutkan juga.. rupa-rupanya the wife adalah my junior...
sama-sama menjalankan tugas seorang pengawas di SMK Seri Perak, Teluk Intan..
tp, aq cuba nak imbas-imbas balik.. tp gambaran muka dia tak terpapar dalam minda aq...
makna kata aq tak rapat dengan dia..
tp, kalau tak rapat pun mesti kenal or pernah bertegur sapa.. bukannya ramai sangat pun pengawas sekolah time tu...
nak tak nak, kene tunggu balik kampung la cari balik gambar pengawas...
apepun, memang comel junior tu... but still tak boleh nak ingat.. huhu...

so, berbalik kepada cerita... marilah sama-sama kita mendoakan supaya roh mereka bertiga dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh...
dan tidak lupa juga untuk mendoakan supaya dua lagi anak mereka mendapat kehidupan yang baik di dunia dan di akhirat...

hmmm.. ramai jugak yang menghentam pemandu myvi sekarang nie...
sampai ada pemilik myvi yang malu nak keluar dengan myvi disebabkan kata-kata kesat daripada masyarakat... 
kita kene ingat yang bersalah bukan all the myvi's owner tetapi pemandu yang memandu laju di jalan raya...
so, tak perlu nak blame semua pemandu myvi...
sampai kene himpit bagai...
my kakak ipar pemandu myvi, my hubby pun salah seorang owner myvi...
okay je diorang drive..

tp, kalau baca cerita-cerita yang ditulis oleh blogger memang sedih la insiden tu...
ada saksi yang nampak sendiri beby tu terpelanting keluar...
ada yang tengok sendiri baby tu: menurut kakak tu, baby tu memang nampak macam tak de harapan... x bergerak pun.. just mata dia je memandang sayu muka kakak tu...
and my junior pulak berkemungkinan besar mengalami pendarahan dalaman sebab although dia nampak dalam keadaan sedar, tp darah tak putus keluar daripada mulut dan hidung dia...
ya Allah.. terbayang kalau aq di tempat dia...
macam-macam yg aq pk.. nasib anak yang tinggal dengan nenek diorang...
apa yang jadi dengan baby...
ya Allah... sedih, menitis air mata tengok anak sulung dia menangis rindukan kedua ibubapa...
kita yang dah tua nie pun kalau teringat mak ngan bapak kat kampung, boleh jatuh air mata...nie kan pulak anak sekecil tu...
bersabarlah sayang.. semoga kamu berdua diberi kekuatan dan menjadi orang yang tabah dalam menempuh kehidupan kelak...


p/s: sedekahkanlah al-fatihah buat junior aq, her husband and her daughter ea...


0 comments: