view my entries with this:

Thursday, December 16, 2010

sunGkyUnkwAn sCandlE..


sungkyunkwan scandle..

abis dah citer nie..
nasib baik sempat abis before masuk sem baru..
hahaha..
tengok la kourank..
best!!
tp, tak der la kemaruk macam 'he's beautiful' or 'bbf'..

okay, i citer sikit2x pasal citer nie...
kim Yunhui (girl) terpaksa menyara keluarga dengan pretend to be a boy coz she got a bright knowledge from her father yg dah mati..
perkenalan dengan lee seonjun (mickey) memaksa dia masuk ke dalam sungkyunkwa iaitu salah satu tempat sarjana dalam mendidik remaja lelaki utk menjadi pegawai kerajaan..
bagi membantu keluarga, yunhui yang rasa itu bukan satu pilihan yg baik utk diikuti still masuk although dia perempuan..
ader 2 lagi watak yang best that was crazy horse (ah-in) ngan yongha...
diorang nie senior..
keempat2x mereka nie daripada golongan yang berbeza...
noron, namin, soron and peniaga..
pemikiran diorang yang berbeza daripada golongan2x diorang menjadikan diorang makin rapat..

macam2x la yang timbul masa nie..
antara scene yang best...
1. yunhui kene stay dengan lelaki.. aper taknya, how she has to adapt dengan uka baju, kekasaran, berpoya-poya.. hehe.. kind a cute she is...
2. crazy horse dapat tau yunhui is a girl and try to protect her thus fall for her...
3. lee seonjun yg pikir he is homosex coz suka kat yunsik (nama samaran yunhui) menyebabkan dia memaksa diri dia utk kawen dengan perempuan yang dia tak suka..
4. personaliti yongha yang sangat curious than tau about yunhui as a girl and crazy horse was the red writer
5. usaha proctor nak hentam yunhui sebab org yg dia suka (choseon) jatuh hati kat yunhui
macam2x lagi la..

i bajet bila semua da tau yunhui is a girl..
citer nie abis..
upernyer, ader lagi...
maharaja pilih diorang utk selesaikan misi geumdungjisa yang dulunya menyebabkan kematian bapa yunhui and abang crazy horse

banyak spectacular and complication yang ada sebab character golongan noron..
so, tengok la ea.. hehehe...




0 comments: