Wednesday, August 6, 2014

mertua.. oH! mertuaQu..



assalamualaikum korang...
sob..sob.. demam selesema melanda diri...
eh, nak citer pasal demam ke, pasal mertua...
haha.. saje nak mintak simpati korang...

hmmm... actually, aq baru lepas meng'hujan'kan diri nie...
betul kata orang, susah duduk dengan mertua nie...
kadang2x bukan sebab diorang x baik, baik je... tp, tu lah...
hhmmm...

aq tak nafikan yg mak ngan ayah mertua aq memang baik...
dalam banyak hal dengan aq memang diorang sporting la...
x tau la kalau ada cakap belakang...
tp, memang okay...
cuma 1 je aq terkilan... ha, bab anak nie...

so, now... aq dah ada lil princess.. her name was nur dania imani and we used to call her dania or nia...
hari nie dania cucuk untuk 2 bulan...
dah besar dah anak ummie...
wwweeeeeeeee.......~

but then, tadi... after dia tdo, tetiba dia meragam...
tak tau sebab ape..
maybe sebab aq letak plaster kat bekas cucuk dia kot...
tp, plaster tu memang x de ape pun.. x de ubat cuci luka pun...
so, punca dania menangis mungkin pasal plaster tu dan mungkin juga bukan pasal plaster tu..
mungkin pasal mak lang dia tukar pampers.. or, mungkin time aq susukan kene kat tempat sakit cucuk tu...
yg tu belakang kira la... sebab aq tak nak buat spekulasi untuk salahkan sesiapa...
dah si kecik tu nak meragam kan.. huhu.. biasa la budak kecik...

lepas bagi susu pun dania refuse, mak tok dia la jaga.. cuba comfortkan...
tp, makin lama makin kuat..
mula-mula aq biarkan je sebab bagi peluang kat mak jaga...
tp, bila makin lama makin kuat dania meraung... sedeyh pulak rasa...
haaa... dan ketika itulah terjadinya peristiwa...

aq tau mak ngan ayah mertua aq sayangkan dania nie...
cucu sulung pulak tu...
tp, bila sampai aq nak ambik anak sendiri pun diorang tak bagi....
sedeyh la aq rasa...
ye, kalau betul aq buat salah.. tegur... sila tegur.. x pe la.. sebab mungkin memang aq salah..
tp, kalau sampai nak ambik anak sendirik pun tak kasi...
dah macam menafikan aq nie mak dia pulak...
sedeyh nya rasa tak terhingga..
seolah-olah aq nie cuma bahan untuk melahir dan menyusukan je....
uuuwwwwwwaaaaaaaaaaa...
banjir bilik aq dengan air mata....

sepatutnya, diorang tergur la...
kalau salah, tunjuk cara yang betul... x perlu kot nak ambik anak aq jadikan macam anak diorang..
jaga je terus, tunjuk la kat aq macam mana nak jaga my lil princess tu...
aq nie ape... biar la aq belajar dari kesilapan daripada diorang jaga and then aq jadi seorang ibu yang teruk...
sedeyh.. sedeyh betul rasanya...

nasib baik my hubby memahami... jenuh dia memujuk...
sorry la sayang, tengah demam nie.. feeling terover la...
and ada blog nie untuk aq meluahkan perasaan...
korang jangan pk my in law nie x baik...
baik... sangat baik sebenarnya.. aq faham diorang sayang cucu diorang... tp, diorang kene jugak faham aq nie mak dia...
nak mintak tolong supaya jangan dinafikan hak aq sebagai seorang ibu....
till now, dania still with them..
aq nak my princess...
wwaaaaaaaaaa...

p/s: sape yang nak kawen tu, kalau boleh.. jangan la duduk dengan mertua... makan hati...
tp, kalau kroang jenis tak kisah... x pe.. layankan aje..
huhu...


0 comments: