Tuesday, March 26, 2013

checklist kawen



assalamualaikum korang...
ada 5 bulan lagi till my wedding day...
tp, ape pun tak ready lagi... huhu..
so, for now...
i must have my checklist for my kenduri....

before tu... just nak share...
kalau ikutkan diri and en tunang, kitorang nak buat simple je...
sebab first, me myself still study...
x de income nak tampung all prices yg related to kenduri lah...
and kalau nak harapkan en. tunang sorang..
memang x mampu..
at first, banyak yg kitorang x nak buat...
nak jimat kos...
x nak sampai berhutang macam tu...
tp, bila dah campur dengan parents..
i nak bgtau korang, memang susah...
kite nak simple, parent tak nak...
kite tak nak hantaran2x...
parent ngan adeq beradik betah nak jugak..
macam diorang pulak yang nak kawen...
hihi...
bila pk balik, macam funny pown ada...
but, still...
diorang nak seronok kan...
so, ikutkan aje...
yg penting, aq sendiri... x nak la lari badjet...
kalau diorang nak sponsor... alhamdulillah la kan...
huhu...

so then, my checklist...

permohonan nikah

kursus kawen
sijil kursus kawen - ori dan salinan
ambil borang nikah kat pejabat agama
surat akuan bujang
ujian HIV
borang kebenaran nikah en. tunang
salinan ic wali (bapak)
salinan ic 2 saksi
isi borang nikah
booking tok qadi

badjet - 45
complete (tunggu nikah je.. yeay)

barang hantaran

actually, barang hantaran nie aq x pk sangat..
tngah berbelah bagi nak buat atau tidak..

by the way, kalau buat...

from me to my hubby to be..

sireh junjung
al-quran dan hadith
kain baju melayu
sejadah
accessories
perfume
gubahan coklat
kuih
buah

termasuk dengan bekas dll _badjet - 1450

mak andam, baju pengantin dan pelamin

d'edaman collection
baju pengantin
make_up
hiasan bilik pengantin
pelamin
hiasan konopi
baju nikah

badjet - 2000

pengapit

of corse la my adeq jadik mangsanya...
sebab dia je yg belum kawen, nak kene sponsor baju dia nie...
huhu..

badjet - 100 (bvolunteer)

photographer

utk jimat, i mintak tolong my sedare mare la jawabnye...
ngee...

badjet - 0

caterer, konopi, kompang, sound system..

yg tu semua atas urusan my parent

badjet - 5000

kek kawen

tngah pk jugak sama ada nak buat atau tidak...
huhu..

badjet - 100

doorgift

arghhh.. yg nie tngah pening nie..
just tngah survey harga sekarang nie...
org khatam dan keluarga tunang

badjet - 1000

kad kawen

for 2400 : 25 cent each
adinda kekanda - puchong

badjet - 800

berinai

yg nie lambat lagi kan... 
so, delay dulu...

badjet - 50

sign board

kene buat ke nie?
pk nanti jugak...

badjet - 50

sarung katil...

hmmm....
huhu...

badjet - 400



manyak tu...
**pening**






div class='comments' id='comments'>

1 comment: