view my entries with this:

Monday, March 18, 2013

sg. kLah



assalamualaikum korang....
rPh tak siap lagi dah sebok nak berblog..
keke..
x pe kan korang..
just nak share...
sekarang kan dah nak dekat cuti sekolah...
so, aq nak rekemenkan satu tempat nie...

tempat : Felda Sg Klah, Sungkai, Perak...

kalau korang masuk kawasan sungkai nie..
tempat yg paling best utk cuti2x Malaysia ada dua tempat..

yg pertama, Hotspring Sg Klah..
macam2x korang boleh buat...


refleksi kaki..
panas kot kat sini..
aq x berapa nak tahan kalau rendam kaki kat sini..
tp, seyes kulit kaki rasa smooth je lepas tu..


tunku kaki korang with this... 
air yg mengalir tu x de la panas sangat..
so, korang boleh la kalau nak jalan barefoot..


mandi kolam air panas..


mandi kolam air sejuk..


kali terakhir aq masuk tempat nie, fee dia RM12...
tp, sekarang tak tau berape..
sejak dibuka dulu..
asyik naik je..
tp, prasarana better la sertiap kali naik harga tu...

and, kalau rasa x nak bayar fee...
korang boleh pegi kat sini...
yg nie pun sg klah jugak...
nak pegi dia..
daripada hotspring tu...korang go straight je...
lepas jumpa kawasan orang asli...
korang masuk kiri...



this is mother nature...
(,")





nak katenya...
air sungai sejuk teramatlah sejuk...
so, refreshing....





so, selamat bercuti buat korang semua..
semoga dapat holiday yang sangat menarik...
akhir kalam..
wassalam










0 comments: