Monday, November 7, 2011

my pArt TimE JoB...

salam kourank...
selamat hari rayer haji..
sorry..
pada cuti umum_isnin baru wish kat kourank...
arie nie, time orang lain sibuk_masih bercuti rayer..
i dah kene sambung kerja semula...
so, utk kerja hari nie...
sangat smooth...
okay la berbanding dengan hari2x sebelum nie..
tension jugak disebabkan org yg tak di undang..
dan 
beberapa kesalahan org lain yg perlu ditanggung pada diri..
tp, so far okay jew...
hik2x..
and then,
maybe tomorrow is the last day kowt aq ngan diorang..
aperpun, group diorang memang terbaek la..
nombor 1 dalam semua group..
sangat enjoy..
and semangat berpasukan yg diterbitkan oleh coordinator dan supervisor sangat menakjubkan..
i will miss u kak dayang and abg padil..
huhu..
harap2x hubungan kiter akan berterusan la..
hik2x...

so, kerja sebagai anumerator nie memberi satu pengajaran baru la utk aq..
kalau before nie, aq tak suka kerja face 2 face dgn org awam nie..
namun begitu..
Qu raser mampu utk servive kalau berkecimpung dalam bidang nie..
and yg lain..
banyak jugak yg aq tau berkenaan dengan pentadbiran dan kerajaan kiter..
dan yg paling penting..
dapat berkenalan dengan masyarakat Malaysia yg penuh warna-warni..
perangai macam gitu, perangai macam gini...
hakikat malay, chinese and indian macam maner...
baru nampak ada org yg hidup lagi susah daripada kiter..
dalam banyak2x kerja, kerja nie la yg menyumbang paling banyak pengajaran dalam hidup..
hmmm..
terbaekk...

abis citer bab kerja..
lusa maybe i akan bertolak ke Johor...
PontiaN..
tunggu my arrival key..
daaaaaaaa......

0 comments: