view my entries with this:

Sunday, November 27, 2011

shawl lagi?

shawl lagi?
hahahaha...
sorry la kourank...
bowrik...
hehe...


okay kali nie..
just pakai skarf biasa jer...
tak perlu guna inner..
sebab shawl jenis ie dah cukup besar..


okay...
lipat cenggini..
ambik bahagian paling hujung tau..
then, pakai macam pakai tudung biasa...


pin..



lipat and betolkan tudung kourank...
macam tudung biasa jugak...


so, kourank akan dapat sebelah yang sangat pendek..


and sebelah yang sangat panjang...


key, silangkan...
lilitkan kat kepala kourank supaya menutup ruang yg terbukak disebabkan lipatan tadi..
make sure bahagian panjang tu lalu di bawah bahagian pendek tau...


lilit dan.......


pinkan macam biasa...


kourank adjust labuh utk bahagian belakang...



adjust bahagian depan pulak..
macam yg aQ tunjuk dalam nie..

tarik bahagian pendek tadi..
dan pin kan sekali...
tarik sampai kourank raser selesa, key...
tak terburai..
and agak ketat..
tp, jangan sampai tercekik pulak..

lepas tu adjust bunga kat depan2x tu supaya tampak kemas dan canteq..


cak!!
siap suda...



sangat selesa...
kalau tak selesa tu, kourank salah adjust la tu...
jangan terlalu ikut tau...
kourank kene pandai adjust sendiri..

actually, that was point utama dalam pemakaian shawl..
just buat jer macam maner pun..
asalkan menutup apa yang patut di tutup dan selesa untuk dipakai..
tak der la nanti timbul perasaan kourank untuk tak nak bertudung..
hehe..

selamat mencuba..
tp, untuk pemakaian jenis shawl nie aQ sarankan bukan untuk event yg grand la...
pemakaian shawl jenis nie sesuai untuk pemakaian santai..
till d next entry..

0 comments: