Monday, November 14, 2011

PenuH KampnG DgN MerekA..

salam kourank & gud evening..
actually...
jika kiter tengok la skarang nie..
macam agak ramai warga asing kan...
pernah dulu, aq tak ingat bila...
tp, aq pegi mYdin KL tu..
sesaknya memang dahsyat sampai nak lalu pown kene himpit2x time beli barang itu hari...
tp, majoriti bangsa yg ada kat dalam tu adalah warga Bangladesh dan Indonesia...
aq dah tak raser shopping kat dalam negara dah tu..
cepat2x aq beli barang yg perlu..
terus cabut...

and then..
ada jugak satu ketika...
perjalanan aq dalam bas Mayang Sari..
baru nyenyak nak tdo..
baru jer seronok dapat lelapkan mata..
aq dah dihidangkan dengan dendangan yg aq tak faham maksudnya..
yuhuuuu...
please la..
tau tak about privacy...
warga negara aq (malay, chinese, Indian) boleh keluarkan duit beli earphone and headphone sebab tak nak ganggu org lain..
kourank sedap2x jer jer bukak volume paling kuat kat handset kourank kan...
diorang ingat bas tu family diorang punyer ke aper?
tau la handset mahal..
tak yah kowt nak tunjuk..
it's not necessary...
tension2x...
sempat aq menjeling mereka...
tp, memang dasar dah cenggitu..
buat aper pown sia2x...

so, kesimpulannya...
aq tak kesah kalau diorang nie masuk negara aq..
carik rezeki halal nak bg kat anak bini kat kampung halaman...
it's okay..
no problem...
tp, kalau dah sampai mengganggu integriti masyarakat dan negara...
hhmmmm..
aq raser kerajaan kene ambik tindakan la..
my dear bloggers...
ada tak antara u all yg tau nisbah warga asing and malaysian??
saper ada info boleh share tak?


0 comments: