view my entries with this:

Thursday, November 24, 2011

thE whiTe tiGer

salam kourank..
abis dah bacer this book


satu lagi english novel yg best after citer "to kill a mocking bird"
buku nie i beli masa kat lcct..
yang balik sekali dengan dyana naek flight arie tu...

THE WHITE TIGER
best citer dia...
it's about a poor honestly indian's child become an interpreneur, a rich looking man, an intelligent businessman 'plus' a murderer..
it's picture how is India like..
daripada rakyat dia, ekonomi dia, sosial dia, budaya mereka...
banyak la yang kita dapat tau...
aQ pasti senario yang terdapat di dalam cerita nie memang betol2x berlaku di India...
yg bestnya...
olahan ayat yang digunakan almost perfect...
kiter dapat bayang dengan betol aper yg cuba disampaikan avinda (writer)...
and then, cara penceritaan dia sangat funny walaupun in a horror way...
the white tiger
merupakan salah satu..
winner of the booker prize 2008 
yang berlangsung di 
Britain..
so, selamat membaca kourank..

memang terkekek-kekek la aq bacer citer nie
walaupun ada word yg tak faham..
but, english yg dia gunakan memang mudah utk difahami...
just try to read it and i guarantee uols will love it...
hehe..

then, dah lama tak syok sendiri kan..
lalalalalala...






ang!!
ader saper2x nak introduce novel best tak?
till the next entry....

0 comments: