view my entries with this:

Wednesday, September 10, 2014

kecelaruan identiti


salam alaik...
wish u have a nice day today..
semalam dah hujan... and ketiduran sampai x siap kerja yang patut disiapkan...
muahahaha..

so, nak citer about lifestyle di kl..
semenjak 2 menjak nie aq terperasan something...

situasi 1: she had a wrinkle white hair...
nice dress up such as korean style..
having a beautiful catwalk although a little bit short... hihi..
from d back, i assume - what a cute chinese..
tak hairan la kalau dye her hair pun kan...
but when i pass her...
there were a lot of black hair at d akar rambut dia...
be friend with malay... and u know, she is malay with a fluent bahasa...
"kecelaruan identiti"

situasi 2: she wear her job suit.. a black pant with a white kemeja blouse...
with a perang hair..
with a red nails...
but u know, she was he... when her voice came out...
"kecelaruan identiti"

situasi 3: he wear her job suit..
with black short hair...
walking with a cigarette at his hand...
but, he jalan melenggang kalah i jalan...
and using a woman handbag?
"kecelaruan identiti"

situasi 4: she got her short skirt and blouse...
while using long black sock yg nipis...
with her slipper...
lenggok and cara duduk persis wanita...
but from muka and badan dah boleh trace yg dia jejaka...
and ironi nya... she keep her phone at her bra...
although there were a lot of men yg x hiraukan dia.. maybe dah biasa dengan situasi tersebut...
but for me, i feel jelek melihatnya...
"kecelaruan identiti"

maaf sekiranya terasa... but i kutuk mereka...
it's not blaming on diri mereka.. but apa yang mereka buat pada diri mereka...
adakah figure as a malay sangat x cantik sampai perlu dye change yourself?
kenape perlu sifat yang gagah seorang lelaki perlu di calit dengan imej seorang wanita...
kenapa perlu ubah apa yang Allah jadikan...?
anda tidak bersyukur... anda takbur... 
aq mengutuk apa yang korang buat pada diri korang..
when u ubah apa yang dah terbaik buat anda bermakna anda tidak ada keyakinan diri pada apa yang anda ada...

salam muhasabah..



0 comments: