view my entries with this:

Monday, September 15, 2014

puting botol uTk babY...



salam alaik wa barakallahufik..
hari nie nak post entry banyak2x.. nak buang tebiat...
hahahaha...

so, ingat tak dulu aq pernak citer pasal dania tak nak hisap botol?
okay, setelah sebulan aq kerja baru dapat update pasal botol dania nie...
so, sape yg kat luar sana... kalau dah lambat ajar anak untuk hisap botol...
x pe, rilekz je okay...
untuk dania, hari pertama kerja memang aq tawakal je...
fokus on puting ape?
it's NUK...


sebab before tu, time latih2x dia hisap puting nuk nie, although dia tak nak....
nie la puting yang dia gemar dok main2x...
x de la dia tolak keluar.. cuma dia tak nak hisap je...
utk nie...


dania suka lagi gigit2x je...
pretend to be a mice agaknya..
hahaha...


so, what happended...
alhamdulillah...
hari pertama tu dia memang merengek sikit...
tp, oleh kerana kegemaran dia adalah berjalan-jalan naik kete...
mak tok dia pun umpan dania minum botol dalam kete..
alhamdulillah...
menjadi...
cuma bila dah lewat sikit tu, dia x nak la...
dia nak yg ori jugak... tp, time2x aq dah nak balik...
so, okay alhamdulillah...

and sekarang, dania dah boleh hisap botol susu dia dengan baik...
bahkan me as her mom pun dah boleh feed dia guna botol susu...
hik..hik..

so, bg ibu baru di luar sana yang risau tak latih baby susu botol since 1 month, x pe...
doa da tawakal ea...
just kenal pasti puting mana yang diorang agak2x boleh terima...
biar merengek sikit tak pe..
sebab kite manusia...
we will learn to survive..
same goes to our babies...
so, no worries key...
till d next entry..
salam alaik...




0 comments: