view my entries with this:

Sunday, September 21, 2014

tips ke zoO negara



assalamualaikum korang...
mesti ada di antara korang yg suka tengok binatang kan...
antara binatang favourite adalah zirafah, harimau, panda...
ada jgk nak tengok kelainan such as unta, gorilla bukan godzilla ea.. rekaan je tu..
hihi...

apepun, nak citer pasal zoo negara...
arie tu, time my sister in law balik sini, kitorang cadang nak pegi zoo negara...
mahal jugak entry masuk...
dewasa rm30..
kanak2x rm15...
bawah 3 tahun rm 0...
selalunya org akan datang zoo dengan family...
actualy kalau 1 kepala 30 hinggit...
4 org dah 120...
huhu.. so, sape yg berpendapatan rendah.. x yah la g zoo negara..
kecuali korang ada saving untuk vacation...

kitorang gerak dari rumah dalam pkul 3.00 petang macam tu sebab ingat tutup lambat... jalan2x kat sana 2 jam jadi la kan...
alih2x tak jadi sebab..
kitorang sampai pkul 4, zoo negara tutup pkul 5.. last keluar pkul 6....
kalau korang nak g zoo negara, pegi la pagi sebab kalau datang petang tak sempat nak round 2 jam je..
macam2x ada dalam tu... kalau korang g sekejap je, maka tak berbaloi la korang bayar 30 hinggit sorang..

yg aq agak marah pasal parking la..
sebab bila dah tak jadi...
ingat keluar x de la kene bayar parking sebab x sampai pun 20 minit park dalam tu..
rupanya kene 5 hinggit...
agak melampau la aq rasa...

pasal panda pulak..
actually aq pun suka panda sebab cute...
tp, kalau sebab panda negara keluarkan berjuta ringgit untuk penjagaan dan pengurusan dia...
panda hidup senang di bagi makan, bersenang-lenang dalam air-cond...
sedangkan rakyat bergelempangan di jalanan, ada yg makan nasik dengan kicap je...
ada yg pakai baju pun koyak rabak...
x de rumah, x mandi berbau hapak...

suatu pembaziran la... yg diguna tu duit rakyat jugak...
kalau guna duit penjanaan daripada hasil negara sepatutnya di salurkan lebih kepada rakyat...
nie, rakyat masih lagi merempat, panda mahu lagi di angkat2x...
memang pembaziran...
sedeyh.. sadis...
hmmm...



div class='comments' id='comments'>

2 comments:

  1. Thank you for sharing, it's great piece of entry...

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's nothing actually.. just luahkan perasaan jew.. huhu..

      Delete