view my entries with this:

Thursday, September 4, 2014

Penempatan semula ~ rayuan

Assalamualaikum korang... Just come back from johor utk uruskan barang... Snap gambar cket... Ngee..

So, sape yg ikut perkembangan, memang tau la aq punya rayuan penempatan diluluskan kan... So, aq nak citer pengalaman sikit... Penempatan semula kali nie adalah dlm tempoh aq cuti bersalin.. So, guru besar sekolah baru yakni sk jalan hang tuah 2 minta aq serahkan surat cuti.. So, aq and husband pun planning la nak uruskan hal demikian di samping bawa balik barang yg ad kat johor tu termasuklah mengepos motor... So, aq pun pegi sekolah lama sk taman rinting 3 untuk mintak surat cuti tu.. Rupanya pihak sekolah, ppd pasir gudang and jpn johor x tau pasal pertukaran.. Aq pelik jugak dengan pengurusan dia.. Tp, x pe la.. Dah dapat tukar tu pun alhamdulillah.. So, aq layankan je... Then, sekolah mintak aq gi jpn mintak pihak jpn keluarkan surat makluman penempatan semula tu.. Kalau korang mengalami masalah yg sama, x payah pegi sebab pihak jabatan kata, guna je surat daripada kpm dan jabatan penempatan yg baru korang.. Sebab kalau korang pegi jabatan, pihak diorang pun x tau nak keluarkam surat ape? Huhu.. Tp, seeloknya korang inform la kat jabatan dan sekolah lama.. Buat copy surat penempatan baru dam serahkan kat sekolah ea.. Tp aq x dapat surat cuti tu.. Surat kebenaran cuti and file aq, sekolah lama aq akan uruskan sendiri dengan sekolah baru.. Noktah... Alhamdulillah.. Cuma sekarang just nak tau aq punya cuti bersalin tu dgn gaji atau tanpa gaji.. Huhu~ harap2x dengan gaji la.. Ngee...







0 comments: