view my entries with this:

Monday, October 18, 2010

anNuaL caMp

so, bercerita pasal annual camp neyh..
aper_aper hal mesti dimulakan dengan latihan yg sangat lah mengeluarkan keringat double_triple dari biasa


kalo biasa streaching setempat
kali nie
pusing satu u streachingnyer
kalo biasa jog biasa2x
kali nie tanpa henti
yg tercicir kat belakang
tercicor ler kome
hihi
kalo biasa tunggang terbalik, bangun buleh sengih2x
kali nie, sampai muntah kunen
selalu yg merasa mende nie army ngan budak silat la kan
setahu saya la
utk tae kwan do dan selainnya...
ana la 'arif
amboi! speaking 'arob
hehe
practisse2x make perfect
betul bukan?
yeay!!


lepas tu mesti ader kelas larut malam
hehe
latihan lanjutan sebenarnyer_itu perkara biasa
'plus'
exam ketenteraan
bila kater exam ketenteraan macam gerun jer kan
so, biasanyer kitourank called it ujian jer
hahahaha
nampak kecik sikit skopnyer
and tak stress sangat
huhu

banyak la, antaranya:
ujian bertulis
bacer peta
orders
kawad
ect..

like alwayz me and adeq mucuk sowang neyh sempat berdrama lagih
hahaha




then, bersedialah utk di ketuk
yiehaaa
oooOooppsssiEEeee


lihat!!
si gadis manis sudah bertukar wajah kepada si baju hijau
suara merdu pulak jadik halilintar memecah kehenigan malam
hehehe
kenal tak ini siapa?


lain bukan??
hehe..
insyallah kami akan mempertahankan negara, agama dan bangsa kami

kepada pegawai muda palapes batch 29 yang lain
utk peringkat intermediate
kitourank buat offensif sahaja iaitu:
mara dan serangan

uishhh...
memang tak dapat luper la time neyh
first thing yg x leh nak luper bila kene naik bukit dengan timbunan kayu bersimpang siur
maner nak naik, maner nak serang kan

hahaha..
dengan ader yg tergoleknyer, terkangkangnyer, terkejutnyer dan yang paling masyuk adalah tersemput
hahaha
ketawa lah kome
kome tak merasa..
try sekali tengok!!
baru tau langit tu tinggi ker rendah
hehe
tp, semput tu tak menjadi halangan pown
yg penting semangat kene kuat
yieeehaaaa

then, kene crawl melepasi barisan pokok nanas
bercalar balar tangan kitourank neyh
dah kasar tangan
huhu

selain tu
kami juger siap masak ayam goreng kat dalam pengkalan
kourank tahu
siap ader kuali, gas, sayur
siapa punyer idea tu
haaa..
fikir2xkanlah
hahahaha
x leh pecah rahsia kat sini
karank kalo org berkenaan dapat trace
gulp
telan air liur ler jawabnyew
huhu

lagi time serangan
masyallah
utk misi kitourank espeacilly me
kitourank kene redah paya
takat leher tu
member yang lagi kecik dr kitourank abis tenggelam
terutamanya cik wanie
tp, dia tu..
i pown kalah semangat dia
badan jer kecik
kourank kene kenal dia baru tau
sbb tu i sangat bangga dengan batch i_batch 29 palapes ukm
banzaaaiiii...

dah lepas paya kene pulak panjat bukit tinggi, bukan mendatar tahu
tambah dengan penantnyer, memang tak naik ler..
harap tanah yg turun, diri ini tak naik2x
nasib baik diri ini dekelilingi lelaki2x gagah_agak tampan dikeliling kan
diorang ler kene tolak
malu ketika itu, tp tak ingat aper dah
hantam sajalah
janji misi selesai
hahaha




time nie ader buat salah tahu
nie nak buat pernyataan secara terbuka neyh
as a ketua platun..
mengikut orders, kene gerak melepasi kubu terakhir lawan sejauh 50 m
tetapi oleh kerana i sangat galak menawan kubu
sampai x terpk akan hal tu
wah ha ha
nasib baik lulus juga
tq la kepada penguji


seronok betol bila dah abis
and
although buat salah
tak der la kene hentam bertubi2x
senior pulak kene teruk
sabarjer la ek para seniorku


bila naik senior
kitourank just kene buat defensif sahaja
iaitu fasa pertahanan dan fasa pengunduran


goyang tahu nak bagi orders..
aigoooo!!






time nie, masa awal2x kitourank nak menduduki pertahanan
my_100Plus habis di tengah jalan nie sajer
sebab cuaca sangatla panasnyer drpd time kitourank buat mara dulu



nampak tak budak yg berteduh kat pokok tu
me la tu
menuang sambil carik peluang tdo
hehe
ish..ish...ish..
bukan carik peluang
memang mater sangat mengantuk disebabkan tak cukup tdo
sampai sakit kepala tahan ngantuk
dan oleh kerana ader penguji
kepala i mulala berdenyut2x sebab tak leh nak curik2x tdo
adeyh


setiap hari ader jer pertukaran jawatan
dan
setiap hari juga ader sajer karenah budak2x nie nak kene layan
zasssss...







nie kene tawan ker nie?
ahakz
bukan, ini sesi soal jawab dengan penguji
kecut tak kourank?


tamat
selalunyer convo kourank baling topi konvo itu bukan
ahaaaa..
time kami tamat latihan, kitourank baling topi nato
saper terlepas, alamat benjol la kepala kawan
huhu





dan event last selalunyer diakhiri dengan jamuan
menambah semula berat badan selepas terhidrat dek mr sunshine


tp, alhamdulillah
sepanjang perjalanan dipermudahkan
kalau tengok senior time kitourank junior dulu
cuaca kejap panas kejap hujan
tu yang SUO pulang ker markas tack, bukak2x stoking kulit melekat ikut stoking tu
ngeri..a
dapat time kitourank tak kisah la sama ada buat ofensif or defensif
panas jer
adakah we were blessed
alhamdulillah
hehe
so, kaki pown terjaga lah kan
lenguh2x banyak itu perkara biasa
kan kourank?

hehe
div class='comments' id='comments'>

2 comments: