view my entries with this:

Sunday, October 3, 2010

enGganu kIteR...

tahun lepas, abis jer buat fasa serangan, saya telah berjalan2x tanpa mengira kegelapan yang tertampal di muka
ehehehe..
destinsasi: negeri Terengganu
dah dapat abg kuat jejalan..
seronok ler melancong.. hahahaha..

 actually, tak tau jalan pown neyh..
just ikut pandu arah yang abg anang kasik jer..
kalo ikut pandu arah..
dr sungkai-cameron-kenyir-terengganu (kuala berang)
so, dr point first nak gi sana ada la 2,3 tempat percutian yg kitourank lalu

first: lata kinjang...








itamnyer muker lepas kene bakar dek mr. sunshine..






indahkan..
hehe.. 
welcome to perak..
kat tapah nie 




then, kitourank lalu cameron highland pulak
yeay!!




pokok teh!! pokok teh!!
glamour u.. 




pastu kitourank jumper tasik Kenyir..
wa.. memang cantek la tempatnyer..
memang lain..
actually i tak pernah tengok tasik besar semulajadi macam  tasik chini ker aper ker...
lain betul air dia..
hijau lumut
kabus banyak
sejuk, nyaman
flora dan fauna usah cakap la
siap ader gajah melambai
masyuk betol..





tp, sangat bahaya kalau kourank pegi time musim hujan
jalan teruk
time kitourank pegi ari tue kan
tanah runtuh
kete kecik jer buleh lalu
kete besar boleh lalu tp, ramai yg tak berani nak lalu
huhu

esoknyer, kitourank merendek pulak ke hutan sekayu utk mandi manda
haa.. nie dah sampai terengganu dah neyh..























cantek kan?
kat sini ader taman ulam, ader taman reflesi kaki
ader sungai, motel, tempat camping dan lain2x lagi lah





















saper tak kenal, nie la pokok kacip fatimah
time gi umah org asli dulu jenuh carik tak jumper
at last jumper kat taman herba neyh..
(,")


abg anang nie excited betul
sampai nak silat2x kat sini
hahaha




deras betul airnyer..
tp, mandi gak lepas tu..
bila awan dah start nak gelap balik, kitourank pown naik tukar baju
tp, ader 1 group teenager tu rilex jer..
padahal loceng amaran dah bunyik dah
tetiba diorank lari2x naik atas
kitourank pown pelik la
time suasana kelam kabut tu, abang i celah
dia kater: uiii!! aper tu? ader kaki..
kaki??
punyer la carik2x tak nampak2x..
i tengok abang i rileks jer..
rupernyer kourank nak tau kaki aper?
kaki ba.alip.ba.ya lorh
patut ler bebudak tu naik
ader benda haram lemas kat sungai tu..
isk..isk..
nasib baik dah naik lama dah..
abg i yg tak mandi suruh samak2x..
ehehehe





destinasi seterusnya kitourank ke muzium terengganu
besar giler muziumnyer..
kitourank nampak besar sebab tinggi asernyer..
kalo ikut kawasan, besar lagi muzium Melaka kowt
bahan pown biasa2x jer..














last sekali gi tengok masjid kristal
sempat la solat asar kat maghrib kat sana
subhanallah
















sweetnyew..
huhu


actually destinasi last ialah kuala terengganu..
kitourank gi pasar payang borong kopok lekor..
hehehe...

0 comments: