view my entries with this:

Tuesday, April 12, 2011

bAdaN tAk terImA kaLAU kiTA mEnipU..

L.I.E
haaa...
macam simple jer kan..
hehe...
tp, sebenarnya, the thing was not as simple as it heard...
orang kater, bila kita tipu sekali...
kita akan tipu banyak kali pulak after that..
just to topup d first lie...

and actually, badan kita pown tak ley terima kalau kita menipu nie..
sebab tu some psycologist boleh kenal pasti weather kiter nie menipu atau tak..
it was shown by our body...
and penggerak utama was our heart..
so, bila nak pk-pk memang secara azalinya kita nie baik..
tp, terpulang la kat diri kita nak warnai diri kita macam maner kan...

but, on certain2x keadaan...
bila dah terlalu biasa dengan amalan menipu neyh..
badan pown boleh rilekz and steady jer..
tak der raser bersalah langsung...

but for me...
kalau nak kater tak pernah menipu tu..
memang tipu la kan..
hehe...
and pernah beberapa kali..
i lied sampai badan menggigil..
bukan sebab takut..
tp, sebab tak rela dengan penipuan yang i buat tu...
hmmm..
so,
pengajarannyer kat sini...
kalau kourank nak tenang and happy jer dalam life kourank..
jangan la menipu..
hehe...

memang dalam agama melarang kita dari menipu..
tp, i raser..
dah jadik lumrah kowt kalau tipu benda-benda kecik neyh..
sampai ader ustaz sendiri yang guna istilah tipu sunat..
tujuannya untuk kebaikan...
namun begitu, ada ulama yang menerima and ada ulama yang menolak..
nanti i riki2x balik, key...
jom tambah ilmu..
hehe..
div class='comments' id='comments'>

1 comment: