Wednesday, April 6, 2011

sUcker puNch!!


hmmm...
untuk citer sucker punch neyh..
x tau la ek nak citer macam maner....
actually, movie neyh...
adalah sebuah cerita dalam cerita dalam cerita...
haaa...
i pown tak paham aper yang i cakap...
tp, macam tu lah...
muehehehehe...



so, cerita i:
she is d girl who lost her mom and sister..
oleh kerana harta mommy dia dapat kat dia..
her stepfather antar gi satu rumah sakit jiwa and mintak seorang pekerja berpengaruh (jahat) kat sana buat make her become crazy walaupun x..


dalam cerita ii:
sampai kat sana...
diceritakan bahawa rumah sakit jiwa tu sebenarnya just a business place utk dapatkan keuntungan..
tp, ditutup dengan nama status rumah sakit jiwa..
so, kat situ bakat dicungkil as a secret_entertainer.


dalam cerita iii:
baru masuk imiginasi baby nie utk lepaskan diri..
so, walaupun bahagian nie just out of our mind, tp bersangkut la dengan cerita bahagian ii tu..

and ending dia rupernya mengisahkan seorang remaja yang mengalami trauma, digilakan...
dalam masa dia akan digilakan tu, dia sempat:
i-curi peta
ii-bakar umah sakit jiwa tu
iii-kawan dia terbunuh
iv-tikam pekerja yang jahat tu
v-melepaskan seorang pesakit jiwa yang lain ada potensi untuk dapat kehidupan yang lebih baik kat luar..

at last, dialah angel yg macam suara latar dia bgtau tu..
yang mana, kadang2x kebaikan yang kita buat tu sebenarnya adalah untuk orang lain dan bukan untuk kita..
bila kesedaran itu datang..
maka, terimalah...

tp, i tak prefer sangat la kourank tengok citer nie..
sebab biasa2x jer...
saper x suker imiginasi out of mind kourank, x yah tengok pown tak per..
hik2x..
div class='comments' id='comments'>

5 comments:

  1. huh .. . tengok ini cerita mule2 syok je .. . tpi rupenye tu semua di alam fantasi semata2 . . adesss . . tak suke tol . . huahah . . n tak paham .. tpi beby doll sangat cutee . .

    ReplyDelete
  2. kih2x.. tu la pasalnyew.. layan jer la kan... (,")

    ReplyDelete
  3. @adeq cepe kak ya,,blog adeq ai 2,,dh delete lh..huhu

    ReplyDelete
  4. best movie nie..salah ijie sbb ajar owg tgk cita2 cmnie..heee~

    ReplyDelete